Κατάκης Δημήτρης M.Sc - Διαιτολόγος Διατροφολόγος - Χανιά

Φιλοσοφία

Όντας γεννημένος και μεγαλωμένος στα Χανιά Κρήτης η έννοια της κρητικής διατροφής ήταν αποτυπωμένη στην μνήμη μου με την απλότητα, την ισορροπία και τους συνδυασμός των τροφών να είναι στοιχεία που μεταδίδονταν από γενιά σε γενιά. Τα θετικά και ευεργετικά της στοιχεία, τα οποία εξυμνούσε όλος ο κόσμος, μπορούσε να τα παρατηρήσει κάποιος στον πληθυσμό της Κρήτης.

Η βασική μου αρχή ως επιστήμονα της διατροφής κινείται γύρω από αυτά τα στοιχεία καθώς έχουμε την ευλογία να ζούμε σε έναν τόπο με ποιοτικές πρώτες ύλες και αφθονία αγαθών μεγάλης διατροφικής αξίας. Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας ευνοήθηκαν από όλα τα παραπάνω και η μακροζωΐα τους έγινε θέμα συζήτησης στον επιστημονικό χώρο.

Ανάλυση

Πρόγραμμα

Αποτέλεσμα

Σύγκριση

Τρόπος ζωής

Ισορροπία, μέτρο και αγάπη
Για την υγεία μας και το σώμα μας!

Δυστυχώς, όμως, αυτό το συστατικό της μακροζωΐας άρχισε να ξεθωριάζει. Ο τρόπος ζωής μας μεταβλήθηκε με τα χρόνια. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας άλλαξαν και το αστικό περιβάλλον μας ώθησε σε γρήγορες και άμεσες επιλογές τροφίμων, μας αποξένωσε από το οικογενειακό τραπέζι και ελαχιστοποίησε την κίνηση και τις δραστηριότητες μας.

Ο κάθε άνθρωπος όμως είναι ξεχωριστός καθώς έχει μοναδικές διατροφικές προτιμήσεις και τρόπο ζωής.

Πάνω σε αυτή την βάση πρέπει να θεμελιώσουμε τις διατροφικές μας επιλογές.

Ας φέρουμε την διατροφή στα μέτρα μας και όχι το αντίστροφο.

Κατάκης Δημήτρης M.Sc - Διαιτολόγος Διατροφολόγος - Χανιά
Κατάκης Δημήτρης M.Sc - Διαιτολόγος Διατροφολόγος - Χανιά

"Δίαιτα"

Άλλωστε «δίαιτα» είναι ο τρόπος ζωής και όχι η στέρηση και η πείνα. Πείτε ένα μεγάλο ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ στα εξαντλητικά προγράμματα διατροφής και ελάτε να συνθέσουμε μαζί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα πάνω στα δικά σας γούστα και στο δικό σας ημερήσιο πρόγραμμα.